Μονότερμα ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ είχε…άγιο ο Διαγόρας!

Ανώτεροι οι Βοιωτοί έχασαν σωρεία κλασικών ευκαιριών, αλλά έμειναν στο 0-0 με τους Ρόδιτες στη Λιβαδειά.

Η ατυχία και η αναποτελεσματικότητα στέρησαν τη νίκη στον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Βοιωτίας δεν εκμεταλλεύτηκε τις κλασικές ευκαιρίες που είχε, με συνέπεια να αναδειχθεί ισόπαλη με 0-0 κόντρα στον Διαγόρα, το Σάββατο (6/2), στο Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι «πράσινοι» του Σωτήρη Αντωνίου κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξαν μονότερμα την ομάδα της Ρόδου, με το αποτέλεσμα όμως να τους αδικεί. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, δηλαδή να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Οι Ροδίτες, που είχαν… άγιο, γλίτωσαν από μία βαριά ήττα και πήραν έναν πολύτιμο βαθμό εν όψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Παράλληλα, η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έμεινε αήττητη μετά από έξι αγώνες, όπως και ο Λεβαδειακός, που παραμένει πρωτοπόρος με 12 βαθμούς, έπειτα από τρία διπλά και ισάριθμες ισοπαλίες στην έδρα του.

Του έλειψε το γκολ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα για τις δύο ομάδες, που αμφότερες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Παρότι το ματς δεν είχε ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Λεβαδειακός άρχισε σιγά – σιγά να παίρνει πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να βρει το γκολ. Ωστόσο αυτό δεν ήρθε, με την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου να μην είχε να επιδείξει κάποια μεγάλη φάση στα πρώτα 45 λεπτά.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά τον Στογιάνοβιτς, ενώ όσο πέρναγε η ώρα περιοριζόντουσαν σε έναν παθητικό ρόλο, δείχνοντας πως και το Χ τους κάνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και αποφασισμένα για να πάρουν το πολυπόθητο για αυτούς τρίποντο. Οι Βοιωτοί πήραν μέτρα στο γήπεδο και κυριάρχησαν, ωστόσο έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις σε ένα λεπτό, η ομάδα της Λιβαδειάς δεν βρήκε δίχτυα σε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 64’, ο Μεχία εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Συμελίδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, διότι δεν την έπιασε γεμάτα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Ενομό γύρισε από τα δεξιά στον Νίλι, ο οποίος από θέση βολής έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά

Η πίεση των παικτών του Σωτήρη Αντωνίου δεν σταμάτησε, ωστόσο αποκορύφωμα των πολλών χαμένων ευκαιριών ήταν αυτή του Συμελίδη στο 83’. Ο 28χρονός εξτρέμ έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μπιανκόνι, βγήκε σε τετ α τετ με τον Τσέλιο, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Διαγόρα.

Από εκεί και πέρα το σκορ δεν άλλαξε, με τον Λεβαδειακό των 12 τελικών προσπαθειών να «κολλάει» στο 0-0 και τον Διαγόρα να παίρνει έναν πολύτιμο πόντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κατόπης (Σάμου), με βοηθούς τους Καραθανάση και Κάλλη (Αν. Αττικής). Τέταρτος ρέφερι ήταν ο Τζαμουτζαντώνης (Χίου).

Κίτρινες: 49’ Σελινιωτάκης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Στογιάνοβιτς, Μύγας, Λιάγκας, Βήχος, Νίκας (46’ Ενομό), Καραχάλιος, Μεχία, Πολέτο, Συμελίδης, Νίλι (81′ Μαρίνος), Τζιώρας (68’ Μπιανκόνι).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος (46΄Μανωλάκης), Σελινιωτάκης, Ρουγκάλας, Ντορίβαλ (70’ Αθανασίου), Μασούρας, Λινάρδος (70’ Αυγενικού), Αλάεθ (84’ Δημήτρουλας), Γεωργίου, Μπαστακός (79’ Σμυρλής).

Λέσχη Φίλων Λεβαδειακού

Σχετικά